Aktyvi „Žiniuko“ veikla vasarą

Liepos pradžioje Kalvarijos sporto centre vyko respublikinio renginio „Kai mūsų širdys plaka išvien“ 3×3 krepšinio varžybų pirmasis etapas. Gatvės krepšinio varžybose rungėsi 4 komandos iš Kalvarijos savivaldybės. Renginį inicijavo Lietuvos Respublikos Sveikatos ministerija bei Narkotikų tabako ir alkoholio kontrolės departamentas. Kalvarijoje savivaldybėje renginį organizavo Kalvarijos savivaldybės administracija bei Marijampolės savivaldybės visuomenės sveikatos biuras.

7-12 metų grupėje pirmąją vietą iškovojo Vilkaviškio vyskupijos Carito Kalvarijos vaikų dienos centro „Žiniukas“ komandos žaidėjai ir pateko į kitą etapą, kuris vyko liepos 27 dieną Plungės rajono Žemaičių Kalvarijos vidurinėje mokykloje. Šiame etape nepavyko iškovoti pergalės, tačiau įspūdžių buvo su kaupu. Vaikai be krepšinio varžybų dar žaidė mini futbolą, atliko įvairius pratimus susijusius su futbolu, valgė kareivišką košę, galėjo apžiūrėti Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotojo pėstininkų bataliono ginkluotę bei stebėjo Garbės sargybos kuopos parodomąją programą, mankštinosi su 5-ųjų TAFISA pasaulio sporto visiems žaidynių „Šiauliai 2012“ simboliu „Šauliuku“. Renginio dalyviai buvo gausiai apdovanoti padėkomis, futbolo kamuoliais, marškinėliais, kepuraitėmis, apyrankėmis ir kt. Po oficialios dalies vaikai, stebimi profesionalių gelbėtojų, turėjo galimybę atsigaivinti Platelių ežere.

Dėkojame Marijampolės visuomenės sveikatos biurui bei Kalvarijos savivaldybei už suteiktą galimybę atstovauti Kalvarijos savivaldybę respublikinėse varžybose.

Liepos 30-ąją „Žiniuke“ lankėsi Lenkijos Krokuvos vyskupijos jaunimas. Susitikimo tikslas- dalintis tikėjimu, tradicijomis, bendryste, pasilinksminti, pažinti kitų tautų kultūrą, papročius, gilinti kalbų žinias, susirasti naujų draugų. Svečiai centro lankytojus mokė lenkiškų dainų bei žaidimų. Keletą žaidimų pamokė ir „Žiniuko“ vaikai. Gera nuotaika tvyrojo visą susitikimo laiką.

Smagu, kad centro lankytojai turiningai ir prasmingai leidžia vasaros atostogas, dalyvauja įvairiuose renginiuose, susiranda draugų ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėje šalyje.