-Ar norite, kad jums sakyčiau tiesą?

Lapkričio 9 dieną vyko Vilkaviškio vyskupijos Carito savanorių ir darbuotojų rekolekcijos, kuriose dalyvavo 50 asmenų iš visų vyskupijos dekanatų.

-Ar norite, kad jums sakyčiau tiesą?- pradėjo rekolekcijas gausiai susirinkusiems karitiečiams Kybartų parapijos klebonas kun. Vaidotas Labašauskas.

Kaip dažnai meluojame net patys sau? Kodėl dažnai bijome sakyti tiesą? Kodėl tiesa gali būti nepatogi? Kodėl taip sunku sakyti tiesą? Ką reiškia Jėzaus ištarti žodžiai „…tiesa padarys jus laisvus“ (Jn 8,32)?- šie ir panašūs klausimai skambėjo iš kunigo lūpų.

Kunigas Vaidotas pasakojo, kiekvienas žmogus nori būti laimingas. Laimė dabartinėje visuomenėje suprantama, kaip sėkmė, sveikata ir turtai. Tai yra tai, kas matoma. Mes linkę pervertinti išorinius faktorius ir nuvertinti vidinius. O iš tiesų, tikroji tiesa yra ta, kad Dievas žmogui duoda daugiau, nei sėkmę ir sveikatą. Jis duoda žmogui patį didžiausią turtą – gyvybę – Amžiną gyvenimą. Nepriimdami šios tiesos mes meluojame sau.

Kun. Vaidotas palygino buvusią sovietinę ir dabartinę eurosąjunginę santvarkas. Tiek sovietiniame režime, tiek dabar, Europos sąjungoje, Bažnyčia yra pariby. Ji yra laikoma atsilikusia. Šiandien, nors tikėjimas yra nedraudžiamas, bet Bažnyčios yra šalinamasi dėl jos nepatogios nuomonės, ypač žmogaus gyvybės ir šeimos klausimais.

Senėjimas ir kančia yra ištrinti iš šiuolaikinio žmogaus pasaulėvaizdžio. Senėjimas yra suprantamas kaip blogis. Jaunystės kultas aukštinamas, kaip gėris. Ir tai yra dar vienas melas.

Tiesa yra tai, kad Dievas myli visus vienodai. Jam nėra nei senų, nei jaunų. Todėl ir mums reikia save priimti tokius, kokie esame, sakė kunigas. O laimė, kaip nebūtų keista, pagal JAV atliktą apklausą, yra susijusi su įsitraukimu į bendruomenę, gero darymu ir tikslo turėjimu.

Nesvarbu, kokią pažangą, kokį progresą pasaulis pasieks, jis nebus pajėgus suvaldyti blogio. Tik Dievas gali tai padaryti, reziumavo rekolekcijų vedėjas.

Po pietų buvo klausoma išpažinčių. Šv. Mišias aukojo trys kunigai: Vilkaviškio vyskupijos Caritas direktorius kun. A. Liepa, rekolekcijų vedėjas, Kybartų parapijos klebonas kun. V. Labašauskas ir Alksnėnų, bei Didvyžių parapijų klebonas kun. M. Martinaitis.

Nuoširdus ačiū rekolekcijų vedėjui už skirtą laiką ir gilias įžvalgas, o kunigams buvusiems kartu, už bendrystę.

JOLANTA GIRAITIENĖ

Marijampolės dekanato Carito vedėja