,,Aš čia“: geri darbai, kurie kviečia SUSITIKTI!

Šie metai popiežiaus Pranciškaus paskelbti Gailestingumo jubiliejumi. Tai laikas, kai kviečiama iš naujo permąstyti gailestingumo sąvoką ir mūsų gebėjimą būti vienas kitam atjaučiančiu bei atidžiu. Caritas Lietuvoje kviesdamas išgyventi bendrystę iniciavo gerų darbų svetainės www.as-cia.lt veikimą. Šiandien svetainėje galima rasti 6 istorijas, kurias pasakoja žmonės, kuriems jau šią akimirką reikia mūsų pagalbos, dėmesio, rūpesčio. Šie žmonės išdrįso prabilti apie sudėtingas ir skaudžias savo gyvenimo situacijas ir nedrąsiai laukia, kol mes išdrįsime atsiliepti.
Svetainė www.as-cia.lt yra vieta, kur SUSITINKA pagalbos prašantys ir norintys padėti. Joje yra viešinamos konkrečios istorijos, prie kurių mes visi galime prisidėti konkrečiais nurodytais darbais, pinigine auka ar kita pagalba, kurią galėtume pasiūlyti. Taip pat yra siekiama, kad būtų abipusis ryšys tarp gaunančiojo dovaną ir dovanojančio (tai gali būti nebūtinai materialus daiktas, bet mūsų gebėjimų ir galimų atlikti darbų dovanojimas), kad abi pusės galėtų išgyventi gailestingumą praktiškai, jei yra galimybė – susitiktų, pasikalbėtų, nusišypsotų ir susipažintų. Kvietimas gerus darbus atlikti yra skirtas ne tik asmeniškai, bet šią patirtį išgyventi tuo pačiu yra kviečiamos parapijos bendruomenės, maldos grupės, šeimos ar bendradarbių kolektyvai. Žinoma, jei nėra galimybės susitikimui ir gyvai pagalbai, bet labai norisi atsiliepti į istorijos kvietimą, yra sudaryta galimybė prisidėti pinigine auka, kuri padėtų įgyvendinti numatytus darbus.
Kiekviena istorija turi lydinčią organizaciją, kuri užtikrina istorijos tikrumą, rūpinasi finansiniais reikalais, bendrauja su geradariais, atsako į iškilusius klausimus ir palydi gerų darbų atlikimo procese.
Šiuo metu viena iš patalpintų istorijų yra apie gausią Žanetos šeimą iš Lazdijų dekanato, Kapčiamiesčio miestelio.

Daugiau apie iniciatyvą galima sužinoti puslapyje: www.as-cia.lt arba facebook‘o paskyroje: ,,AŠ čia, o kur TU?“

Taip pat plačiau apie projektą jau rašė: http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2016-05-25-as-cia-geri-darbai-kuriems-nereikia-pinigu/144747

1 nuotrauka