Prienų dekanato parapijų „Carito“ susirinkimas.

Prienų dekanato parapijų „Carito“ susirinkimas

2016 metų sausio pabaigoje vyko Prienų dekanato parapijų „Carito“ skyrių vedėjų susirinkimas. Per 2015 metus nuveiktus gailestingumo darbus aptarti susirinko Balbieriškio, Išlaužo, Šilavoto ir Prienų parapijų „Carito“ vadovės, Prienų dekanas Jonas Baliūnas bei vikaras Arnas Budrius.

Susirinkimo metu, analizuojant naujos ataskaitos už dekanate vykdytą 2015 metais veiklą formas, buvo aptarta Prienų dekanato pagrindines karitatyvinės veiklos kryptys, socialinių karitatyvinių akcijų, bendradarbiavimo su socialiniais darbuotojais, vidinio savanorių ugdymo ir palaikymo dekanate svarba, būtinumas susirinkti maldai už globojamus žmones nors kartą per savaitę. Direktoriaus pavaduotoja Aušra Adomavičiūtė prašė įvardinti ir į ataskaitą įrašyti, kokios pagalbos pageidautų iš vyskupijos „Carito“, pasiūlymus kaip švęsti Jubiliejinius Gailestingumo 2016 metus dekanatuose.

Dekanas Jonas Baliūnas drąsino karitietes daryti gerus darbus, net jeigu jų niekas neįvertins, neteisingai apkalbės, ar įžeis. Jis citavo Motiną Teresę kuri sakė:“… kad gerieji jūsų darbai bus užmiršti rytoj, vis dėlto juos darykite.“ Aptariant skurdo sąvoką ir pripažįstant, kad šiuo metu žmonės dažnai kenčia nuo vienatvės, susvetimėjimo ir nevilties Aušra Adomavičiūtė kalbėjo, kad šiuo metu labai svarbu skirti žmogui savo laiko ir jį išklausyti. Tai labai padėtų parapijose savanorystės pagrindu kuriami „Išklausymo centrai“. Kunigas J. Baliūnas dalinosi su savanoriais, kad jam yra tekę patirti stebuklingą išklausymo galią. Vienas žmogus pas jį buvo atėjęs pagalbos. Kunigas kantriai ir su meile jį išklausė. Po pokalbio paklausė žmogaus kuo galėtų jam pagelbėti. Žmogus nusišypsojo ir atsakė dvasininkui, kad pagalbą jis jau gavo, nes buvo išklausytas ir padėkojo už skirtą laiką.

Baigiantis susirinkimui, prie arbatos puodelio diskusija nesibaigė Karitiečiai kalbėjo: „Šiandieną kiekvienas krikščionis turi dar uoliau darbuotis skleisdamas meilę, viltį, ramybę, drąsą, džiaugsmą ir gailestingumą (ne gailestį). Jei sėsime gerumo sėklas kitų širdyse, tuomet Viešpaties gerumą ir gailestingumą patirs kuo didesnis būrys žmonių ir jis taps kaip virusas, kuriuo užsikrės daugelis norinčių tapti savanoriais.

Vilkaviškio vyskupijos „Carito“ informacija.

 

IMG_20160114_115825 IMG_20160114_120416 IMG_20160114_120437 IMG_20160114_120607_BURST009 IMG_20160114_121517 (2)