KOMPLEKSINĖS PASLAUGOS (KOPA) KALVARIJOS SAVIVALDYBĖJE

PROJEKTO NR.  07-007-P-0001 „KOMPLEKSINĖS PASLAUGOS (KOPA)“

Vilkaviškio vyskupijos Caritas, adresu Vasario 16-osios g. 48, Kalvarija, įsteigtuose bendruomeniniuose šeimos namuose nuo 2023 m. birželio 1 d. teiki kompleksines paslaugas šeimoms. Nuo projekto pradžios paslaugas gavo 121 asmuo. Kompleksines paslaugas teikė kvalifikuotos psichologės bei mediatorė. Nuo birželio 1 d. teikiamos šios paslaugos:

  1. Individualių ir (ar) grupinių psichologo ir socialinio darbuotojo konsultacijų organizavimas, asmenims patiriantiems sunkumų gyvenime ir (ar) šeimoje.
  2. organizavimas ir vedimas asmenims, patyrusiems sunkumų asmeniniame gyvenime ir (ar) šeimoje.
  3. Socialinių įgūdžių ugdymo grupių vaikams ir paaugliams organizavimas ir vedimas – vaikų ir paauglių gyvenime reikalingų įvairius socialinius įgūdžius, nuostatas ugdančių teminių grupių užsiėmimai.
  4. Šeimos mediacija – paslauga, teikiama neteisminiam civilinių ginčų taikinamajam tarpininkavimui, siekiant ginčus, tarpusavio konfliktus spręsti taikiai.

Dalyvių skaičius veiklose:

Individualios psichologo konsultacijos – 34 asm.

Grupinės psichologo konsultacijos – 49 asm.

Savitarpio pagalbos grupės – 17 asm.

Mediacija – 17 asm.

Socialinių įgūdžių ugdymo grupių vaikams ir paaugliams organizavimas ir vedimas – 23 asm.

Ir toliau yra siekiama kokybiškai bei profesionaliai teikti numatytas (Tėvystės mokymus; šeimos konsultavimas namuose gimus kūdikiui, nustačius neįgalumą ir (ar) specialiuosius poreikius asmeniui; vaikų priežiūros paslaugą, kaip tėvai dalyvauja projektinėse veiklose)  ir jau anksčiau paminėtas ir pradėtas vykdyti veiklas.

Projektas finansuojamas 2021–2027 m. Europos Sąjungos struktūrinės paramos „Europos socialinio fondo +“ ir 2021–2027 m. Europos Sąjungos struktūrinės paramos bendrojo finansavimo lėšomis.

  

 

Nuotraukose veiklos “Socialinių įgūdžių ugdymo grupių vaikams ir paaugliams organizavimas ir vedimas” ir veikla” Grupinės konsultacijos streso įveikai” akimirkos