Šventojo Mikalojaus turas Lietuvoje.

2015 metų gruodžio 2 d. į Vilkaviškio vyskupijos „Carito“ Kalvarijos vaikų dienos centrą (VDC) „Žiniukas“, kuris įsikūręs „ANNA MARIA“ namuose, atvyko Pagalbos Lietuvai ir Baltarusijai  (Litauen-Weissrusland) komiteto prezidentas Herbertas Michaelis Wenzleris, viceprezidentas Ulrichas Gursteris ir savanori Gunteris. Pasisveikinę su vaikais svečiai ir Vilkaviškio vyskupijos „Carito“ direktorius kun. Arvydas Liepa, pavaduotoja Aušra Adomavičiūtė bei VDC „Žiniukas“ vadovė Renata Jarimavičienė apsilankė Kalvarijos savivaldybėje. Svečius sutiko meras Vincas Plikaitis, mero pavaduotojas Antanas Burinskas ir administracijos direktorė Jurgita Čerkauskienė. Susitikimo metu buvo aptartos tolimesnio bendradarbiavimo perspektyvos organizuojant popamokinį užimtumą Kalvarijos savivaldybės vaikams. Meras Vincas Plikaitis nuoširdžiai padėkojo ponui Herbertui Wenzleriui už vaikams suteiktas puikias sąlygas „ANNA MARIA“ namuose ruošti pamokas, įgyti socialinių įgūdžių, jaustis saugiai nuo patyčių ir kitokių pavojų. Atsisveikindamas meras įteikė ponui Herbertui nuotrauką su Kalvarijos peizažu, kuriame matosi ir „ANNA MARIA“ namai“.

Ši kelionė į Lietuvą buvo suplanuota kaip Šventojo Mikalojaus turas, kurio tikslas – aplankyti vaikus ir įteikti jiems mažas dovanėlės, todėl grįžus į vaikų dienos centrą visų laukė staigmena

Centro lankytojus aplankė Šventasis Mikalojus, kuris įteikė visiems po dovanėlę. Didžiausia dovana, kurią Šv. Mikalojus padovanojo centrui, tai naujas šaldytuvas.

Gruodžio 3 dieną  Vilkaviškio vyskupijos „Carito“ direktorius kun. Arvydas Liepa ir svečiai iš Vokietijos viešėjo Marijampolės „Žiburėlio“ mokykloje-daugiafunkciame centre. Svečiai lankėsi  mokyklos lavinimo klasėse, kuriose ugdomi vaikai, turintys negalią, ir poroje ikimokyklinio ugdymo grupių. Pagalbos Lietuvai ir Baltarusijai  komiteto nariai asmeniškai kiekvienam vaikui įteikė po dovanėlę, paspaudė ranką ir trumpai pasikalbėjo. Su centro direktoriumi Egidijum Tulicku Pagalbos Lietuvai ir Baltarusijai  komiteto prezidentas Wenzleris aptarė tolimesnes bendradarbiavimo galimybes. Jau kitą dieną centrą pasiekė svečių padovanoti krepšinio ir futbolo kamuoliai, o iki Šv. Kalėdų pasieks ir kita labai svarbi dovana – medicininė kušetė.

Pagalbos centre „Rūpintojėlis“ svečiai apsilankė tą pačią dieną 15 valandą.

Šventojo Mikalojaus laukė 36 vaikai iš šeimų, kuriomis rūpinasi Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“. Kartu su svečiais sudainavę Šventojo Mikalojaus dainą ir pasižadėję daryti gerus darbus, vaikai buvo apdovanoti saldumynais ir žaislais, taip pat galėjo su Šventuoju Mikalojumi nusifotografuoti.

Herbertas Michaelis Wenzleris po karo augo nepasiturinčioje šeimoje ir Šv. Mikalojaus dieną gautas dovanų obuolys jam buvo pati brangiausia dovana, kuri prilygo stebuklui. Ponas Herbertas tuomet sau pažadėjo, kad jei turės galimybę, visada padės sunkiai gyvenantiems vaikams.  Tai jis daro beveik 20 metų.

Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ informacija