Šakių dekanato „Carito“ savanorių susirinkimas

 

Gražią balandžio 4 dienos priešpietę devyni Šakių dekanato kunigai ir aštuonios „Carito“ savanorės  susirinko  į Kudirkos Naumiesčio Šv. Kryžiaus Atradimo bažnytėlę. Šakių dekanas kun. Donatas Jasulaitis pakvietė savanores norėdamas padėkoti už jų kilnią tarnystę artimui.

Šv. Kryžiaus Atradimo bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios už kunigus,  „Carito“ savanorius ir jų dirbamus darbus. Prasmingą pamokslą pasakė vikaras kun. Romualdas Vitovskis .

Po šv. Mišių dekano kvietimu visi susirinko į parapijos globos namų salę. Parapijų vedėjos pasidalino savo kasdieniniais darbais ir rūpesčiais, patirtimi. Karitietės atpažino bendros maldos  poreikį su globojamais asmenimis. Kalbėjo apie „Carito“ veiklos kryptis: darbą su vaikais ir skurstančiais.

Lukšių klebonas kun. Vytautas Juozas Insoda pasiūlė organizuoti  maitinimą alkstantiems greito paruošimo sriubomis. Kunigas V. Insoda teigė, kad ši misija sunkiai įgyvendinama ne tik dėl patalpų stokos, finansų, bet  ir jaunesnių „Carito“ savanorių trūkumo. Taip pat buvo pasiūlyta tvarkyti kunigų kapus, nes dažnai artimųjų jau nėra, o vietinių parapijiečių yra pamiršti.

Kunigai kalbėjo apie dar vieną problemą, kuri tapo aktuali šiomis dienomis, t.y. netekusius artimųjų, išgyvenančius krizes, sergančius depresija ir priklausomybės ligomis verbuoja nepažįstamos religinės grupės. Šių žmonių artimieji labai sunerimę, kreipiasi pagalbos, nes pastebi neigiamą tokių grupių įtaką. Padėti tokiems žmonėms labai reikalingi savanoriai, kurie sutiktų dirbti be atlygio. Savanoriams reikalinga nuolatinė klebono pagalba tikėjimo klausimais.

Po diskusijų ir vaišių karitietės pasidalino batus ir rūbus, gautus iš Vilkaviškio vyskupijos „Carito“, ir išsiskirstė į savas parapijas daryti gerų darbų.

Šakių dekanato „Carito“ vedėja Vilija Matulaitienė