Uždek Caritas žvakelę

Nepaisant sudėtingos situacijos Caritas išlaiko gerąsias tradicijas ir organizuoja kasmetinę, adventinę žvakelių akciją „Gerumas mus vienija“!

 
Remiantis Bažnyčios mokymu, visi esame broliai ir seserys, todėl gerumas vienas kito atžvilgiu turėtų būti svarbus kiekvieno gyvenime. „Ir, ištiesęs ranką į mokinius, tarė: „Štai mano motina ir mano broliai! Kiekvienas, kas tik vykdo mano dangiškojo Tėvo valią, yra man ir brolis, ir sesuo, ir motina“, Mt 12, 49-50.
 
Šiųmetinę iniciatyvą paryškina ne tik atsinaujinusios žvakelės, virtualus jų žemėlapis, bet ir pagrindinė žinia – Visi esame viena šeima!

 

 
Šie metai įtraukė mus į visai naujas patirtis, kurios, deja, nėra džiugios. Plintančio viruso grėsmė, nežinia, kasdien besikeičianti situacija, didėjantys pagalbos reikalingų žmonių skaičiai, socialinio artumo bei gyvo bendravimo stoka mus lydi nuo pavasario. Tačiau artėjant metų pabaigai kviečiame visus uždegti viltį, paskleisti šviesą ir šilumą vienas kito širdyse. Tamsa yra bejėgė prieš šviesą, o Caritas žvakelė yra simbolinis „įrankis“ įnešti kuo daugiau šviesos vieni kitų gyvenimuose. 
 
Šiemet aktyvūs pasiryžimai adventui bus žymiai santūresni. Vargu ar galėsime aplankyti vieni kitus, susitikti su senai matytu, pavaišinti, apkabinti, eiti pasivaikščioti. Tačiau ką tikrai galime – tai melstis vieni už kitus, paaukoti, uždegti tikrą ar virtualią žvakelę vieni kitiems siųsdami linkėjimus, nepaisant mus skiriančių atstumų, prisiminti užmirštą, susitaikyti, „aplankyti“ sau brangius žmones nuotoliniu būdu. Šių galimybių iš mūsų neatėmė virusas, todėl rūpinkimės, dalinkimės ir švieskime.
 
Visi esame viena šeima: uždek Caritas žvakelę! 
 (Pranešimą spaudai galite skaityti čia)
 
Vilniaus arkivyskupijos Caritas Žvakių dirbtuvės taip pat gamina rankų darbo žvakeles! Jei norėtumėte įsigyti ar padovanoti artimiesiems Šv. Kalėdų proga – apsilankykite čia: https://zvakiudirbtuves.lt/