Advento susikaupimo popietė „Po žvaigždėtu dangum”

„Kai pūgos išdainuos
Advento vakarus
Ir kasdienybės
Sumaištį padengs
Balta tyla…“

Tokiais žodžiais prasidėjo VDC „Žiniukas“ bendruomenės organizuota advento popietė „Po žvaigždėtu dangum“. Kiekvienais metais visą gruodžio mėnesį laukiame Šv. Kalėdų. Tas laukimas vadinamas Adventu – tai prieškalėdinis susikaupimo, apsivalymo, pasiruošimo Kristaus atėjimui pasaulin laikotarpis. Tai džiaugsmingas Dievo laukimo metas, nors ir tamsiausias laikas, kuris baigiasi ilgiausia metų naktimi – Kūčiomis. Adventas yra metas, kai permąstome savo santykius su šalia mūsų esančiais žmonėmis. Stengiamės atnaujinti senuosius santykius, taisyti apleistus, nutiesti naujus: nuo žmogaus prie žmogaus, tėvų su vaikais, vaikų su tėvais, esančių toli nuo mūsų, papuolusių į bėdą. Adventiniu laikotarpiu džiaugsmingai laukiame Šv. Kalėdų, pasiryždami būti geresniais, švelnesniais, kad Kūdikėlis Jėzus galėtų užgimti kiekvieno mūsų širdyje.

Visas šias  šviesias mintis VDC „Žiniukas“ bendruomenė įpynė į Advento vainiką, vaikai sulaukė Kalėdų senelio dovanų. Advento popietę vainikavo Kūčių vakarienė. Popietėje tradiciškai dalyvavo Vilkaviškio vyskupijos Caritas direktorius kun. Arvydas Liepa, projekto koordinatorė Rima Kukalienė,  Caritas bendradarbiai, Kalvarijos savivaldybės administracijos socialinių reikalų ir vaikų teisių skyrių atstovai. Visi svečiai pasakė daug gražių žodžių apie Advento laikotarpį ir priminė, kad reikia nepasiduoti aplinkiniam šurmuliui, įprasminant šį laukimo, ramybės, susikaupimo ir šviesos grąžos laiką apmąstymu, susikaupimu, malda.

Pedagogė dvasiniam ugdymui
Renata Sinkevičiūtė