Asmeninis asistentas visada šalia

Vilkaviškio vyskupijos Caritas kaip Marijampolės savivaldybės socialinis partneris vykdo projektą „Kompleksinių paslaugų plėtra Marijampolės savivaldybėje“. Šiame projekte yra numatyta ir asmeninio asistento paslauga. Ja gali naudotis asmenys nuo 16 metų, kuriems yra nustatytas neįgalumo lygis arba darbingumo lygis dėl fizinės ir kompleksinės negalios. Asmeninis asistentas padeda namų ir viešojoje aplinkoje, teikiant pagalbą stengiasi įgalinti asmenį būti savarankišku ir užtikrinti svarbiausias asmens veiklos funkcijas. Šiuo metu asmeninio asistento paslaugą gauna 15 asmenų.

Malonu girdėti gerus dalyvių atsiliepimus apie suteiktas asmeninio asistento paslaugas – sako Vilkaviškio vyskupijos Caritas direktoriaus pavaduotoja Giedrė Volff. Viena iš dalyvių Irma Bražinskaitė dalinasi, kad dar taip gerai ja niekas nesirūpino. Anot mūsų pašnekovės, jeigu jūs norite paklausti kaip aš vertinu šią paslaugą, tai 150 procentų duočiau šiai paslaugai. Nuvykimas pas gydytoją, pas kirpėją, apsipirkimas, mokesčių sumokėjimas ir daug kitokių kasdieniniame gyvenime iškylančių sunkumų man nebekelia rūpesčių – pasakoja Irmutė. Džiaugiuosi, kad tokios paslaugos teikiamos ir Marijampolėje.

Dalinamės gražiausiomis mūsų dalyvių patirtomis akimirkomis.

Nuotraukoje Irma Bražinskaitė dekupažo užsiėmimuose

Eugenijus Buinauskas džiaugiasi, kad asmeninis asistentas padėjėjo įsigyti skalbimo mašiną iš akcijos metu „Gerumas mus vienija“ surinktų lėšų. Labiausia džiaugiasi, kad nebesijaučia vienišas. Smagu, kad kiekvieną rytą aplanko asmeninis asistentas – sako Eugenijus.

Nuotraukoje Eugenijus Buinauskas

Redai Kvietinskaitė didžiausias džiaugsmas, kad su asmenine asistente Ilona eina pasivaikščioti ir pasikalba kaip su geriausia drauge.

Nuotraukoje Reda Kvietinskaitė su asmenine asistente Ilona Muraškiene