Kompleksinių paslaugų šeimai teikimas Kalvarijos savivaldybėje

Vykdant projektą ,,Kompleksinių paslaugų šeimai teikimas Kalvarijos savivaldybėje“, rugpjūčio 19-20 dienomis Kalvarijos savivaldybės šeimos leido laiką 2 dienų stovykloje. Pirmąją stovyklos dieną visi susitiko sodyboje ,,Bitutė“, Kvietkinės k. Nuostabios gamtos ir ramybės apsuptyje vaikai žaidė, krykštavo, maudėsi, tėvelių padedami piešė akrilu, susitiko su VšĮ Šunų dresūros mokyklos ,,Komanda“ atstovais, kurie papasakojo kokius šunis laikyti namuose, kaip su jais elgtis, kada galima glostyti šuniukus, kaip vaikams apsisaugoti, užpuolus šuniui,… dieną baigėme klausydamiesi Dianos Varnagirytės skambinamų gongų grasų. Antrąją dieną susitikome Vilkaviškio Vyskupijos Caritas Kalvarijos VDC ,,Žiniukas“ patalpose. Padedama Visuomenės sveikatos biuro darbuotojos Rasos Brokienės, dieną pradėjome diskusija apie sveiką mitybą, vaikų mitybos ypatumus, gaminome ir ragavome glotnučius. Didžiausias tėvų galvos skausmas – vaikų mylimi saldumynai. Kuo juos pakeisti atskleidė Linaria. Vaikai patys pasigamino sveikuoliškus saldainius ir juos ragavo. Pabendravę, pažaidę, stovyklos prisiminimui visi pasigamino magnetėlį. Šios dvi dienos prabėgo labai greitai ir nepastebimai. Dėkojame visiems dalyvavusiems bei stovyklos lektorei E. Didvalienei.