Bendrovės „LitPol Link” parama pasiekė tuos, kuriems ji buvo labai reikalinga.

2014 metų rugsėjo mėnesį Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ gavo paramą iš bendrovės „LitPol Link,  įsikūrusios Lenkijos sostinėje Varšuvoje. „LitPol Link” – tai 2008 m. gegužės 19 d. įkurta bendrovė, įgyvendinanti tarptautinį Lietuvos ir Lenkijos elektros energetikos sistemų sujungimo projektą, kuris Lietuvos teritorijoje vykdomas Alytaus ir Lazdijų rajonuose.  Lietuvos ir Lenkijos elektros jungtis yra vienas iš strateginių Lietuvos energetikos projektų. Tarpsisteminė jungtis sujungs trijų Baltijos valstybių ir Vakarų Europos elektros perdavimo infrastruktūras.

„LitPol Link” paramą skyrė vietos bendruomenių socialinėms reikmėms tose teritorijose, kur intensyviai vyksta darbai, tai yra Alytaus ir Lazdijų savivaldybėse Vilkaviškio vyskupijos „Carito“ globojamiems Lazdijų rajono savivaldybės Kapčiamiesčio parapijos globos namams, Lazdijų rajono Metelių parapijos reikmėms, Alytaus rajono savivaldybės Rumbonių  parapijos  senelių  globos  namams,  Alytaus rajono savivaldybės Rumbonių Šv. Trejybės parapijos Švč. Mergelės Marijos Nekalto prasidėjimo Vargdienių seserų globojamiems našlaičiams ir Alytaus vaikų dienos centro vaikams.

Lazdijų rajono savivaldybės Kapčiamiesčio parapijos globos namuose gyvena vieniši seneliai, kuriems reikalinga paliatyvi slauga. Poreikis apgyvendinti šiuose namuose senelius viršija galimybes. „LitPol Link” bendrovės paramos dėka netoli esančiame pastate, kuriame anksčiau buvo įsikūręs jaunimo centras, bus įrengta virtuvė ir valgomasis, kad būtų galima apgyvendinti 12 senelių. Senelių namų direktorė Lina Janulevičienė informavo, kad  virtuvėlę ir valgomąjį įrengti parapijiniai senelių globos namai neturėjo galimybės dėl lėšų stygiaus. Už skirtą paramą nupirkta buitinės technikos, virtuvės komplektas, baldai senelių valgomajam apstatyti.

„LitPol Link” bendrovės parama padėjo įsirengti virtuvėlę, nusipirkti naujos patalynės  ir  Alytaus  rajono  savivaldybės  Rumbonių  parapijų  senelių  globos  namuose  gyvenantiems  vienišiems senoliams. Juose  gyvenančios  močiutės, sergančios sunkiomis ligomis, po aktyvaus gydymo ir dėl savo ligos ypatybių neretai praradasios tam tikrus socialinius įgūdžius, turės galimybę pačios  pasigaminti maistą, išsivirti arbatos. Šie nedideli buities darbai padeda  senelių namų gyventojoms  pasijusti savarankiškomis.

Rumbonių Šv. Trejybės parapijos Švč. Mergelės Marijos Nekalto prasidėjimo Vargdienių seserų  globojamiems našlaičiams „LitPol Link” bendrovės dėka buvo nupirkti žieminiai batai, nauja patalynė. Šiuos daiktus, reikalingus kasdieniam gyvenimui, studijuojantys jaunuoliai vežasi į bendrabučius. Suaugę jaunuoliai grįžta pas seseles vienuoles, nes kitų namų jie neturi.

Alytaus vaikų dienos centras už „LitPol Link” bendrovės paramą nusipirko kompiuterį, spausdintuvą, mikrobangų krosnelę. Vaikų dienos centrą lanko vaikai iš socialinės rizikos ir labai skurdžiai gyvenančių šeimų. Popamokiniu metu vaikų dienos centre  tikslingai organizuojamas  laisvalaikis įdomia ir kūrybinga veikla, atitraukia juos nuo neigiamos gatvės įtakos, narkotinių medžiagų vartojimo, prisidedama prie Alytaus miesto socialinės padėties gerinimo.

Širdingai dėkojame bendrovei „LitPol Link”  už bendradarbiavimą, atjautą ir pagalbą Vilkaviškio vyskupijos „Carito“ globojamoms institucijoms.

Metelių Kristaus Atsimainymo parapijoje vykdomi darbai.