Carito akcijos „Įžiebkime Viltį kartu“ atgarsiai 2015

Praėjusiais metais Šv. Velykų laikotarpiu Caritas Lietuvoje organizavo kupiną gerumo ir šventinio džiaugsmo akciją „Įžiebkime Viltį kartu“. Visus geros valios žmones kvietėme prisijungti prie akcijos už auką įsigyjant akcijos žvakeles, arba aukojant trumpaisiais numeriais.  Akcijos metu Lietuvos žmonės suaukojo 239 tūkst. litų. Surinktos lėšos buvo skirtos Carito globojamoms, vargingiausiai gyvenančioms šeimoms.  Visus metus Caritas darbuotojai bei savanoriai surinktų lėšų dėka, galėjo įgyvendinti mažus ir didelius stebuklus, nepritekliuje ir varge gyvenančioms šeimoms.

Praėjus metams po akcijos „Įžiebkime Viltį kartu“ galime džiaugtis gerais darbais, kuriuos jūsų visų pagalba pavyko įgyvendinti Caritui. Per metus viltis įsižiebė įvairiausiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose. Vargstantiems žmonėms buvo padėta įvairiais, buitį lengvinančiais daiktais, reikalingais vaistais, vaikams – mokyklinėmis reikmenimis. Buvo skatinamas vaikų užimtumas, sumokėta už papildomus būrelius, organizuojamos vaikų vasaros stovyklos.

Dalijamės keliomis gražių ir prasmingų darbų istorijomis:

Vilkaviškio vyskupijos Caritas buities daiktais palengvino Šeštokų gyventoją Violetą, šiuo metu slaugančią sunkų ligonį savo namuose. Ponia Violeta nelengvomis sąlygomis pati užaugino šešis vaikus. Tvarkingai, rūpestingai moteriai buityje ypatingai trūko skalbimo mašinos. Carito pagalba sunki moters buitis palengvėjo.

Praėję metai buvo paskelbti šeimų metais, todėl Caritas ypatingą dėmesį skyrė doroms, vargingai gyvenančioms šeimoms. Vilkaviškyje gyvenančiai šeimai, auginančiai šešis vaikus, Caritas padovanojo keletą paršelių, kuriuos ūkininkaujanti šeima galės auginti. Įvairiais ir reikalingais daiktais buvo aprūpintos šeimos, kurios deda visas pastangas tam, kad jų vaikai būtų sotūs ir laimingi. Žinoma, ne visada pavyksta, tačiau tokioms, besistengiančioms šeimoms, padėti norisi labiausiai.

Telšių vyskupijos Caritas padėjo skurdžiai gyvenančioms šeimoms apmokėti komunalinių mokesčių sąskaitas, kitas įsiskolinimo sąskaitas. Dažnu atveju nepritekliuje gyvenančioms šeimos buvo nupirkti reikalingiausi maisto produktai.

Panevėžyje buvo padėta moteriai, nukentėjusiai nuo gaisro. Carito savanoriai prisidėjo prie sudegusio būsto remonto. Labiausiai Panevėžio vyskupijos Caritas prisidėjo palengvindamas Rokiškyje gyvenančios ponios Gitanos gyvenimą. Moters sūnus turi rimtų sveikatos problemų tad Caritas prie šios šeimos gerovės prisidėjo apmokėdamas daug kainuojančias klubų sąnarių operacijas. Daug džiugesio ir laimės ši pagalba suteikė šeimai.

Vilniaus arkivyskupijos Caritas didžiausią surinktų aukų dalį skyrė Vaikų dienos centrų auklėtiniams, kurie ištisus metus po pamokų galiojo ir vis dar gali lankyti dienos centrą, nemokamai pavalgyti bei užsiimti naudinga po pamokine veikla.

Visos šios istorijos – tik keli pavyzdžiai iš daugelio, kaip buvo padėta vargstančioms šeimoms, įvairiausiuose Lietuvos kampeliuose. Tik visų Lietuvos žmonių dėka, Caritui pavyksta palengvinti daugybės žmonių buitį, kasdienybę, o kartais net visą gyvenimą.

Lietuvos „Carito“ informacija

20140925_142330 DSC_0020(1)