Šakiuose vyko „Carito“ dekanalinė-rinkiminė konferencija.

2015 metų rugsėjo 22 d. Šakiuose vyko „Carito“ dekanalinė-rinkiminė konferencija, kurioje dalyvavo gausus karitiečių būrys iš Kaimelio, Kudirkos Naumiesčio, Ilguvos, Šakių ir kitų parapijų. Vilkaviškio vyskupijos „Carito“ centrui atstovavo direktorius kun. Arvydas Liepa ir pavaduotoja Aušra Adomavičiūtė.

Šventoms  Mišioms vadovavo Šakių dekanato dekanas kanauninkas Donatas Jasulaitis. Kartu su juo už „Carito“ organizaciją meldėsi Šakių Šv. Jono Krikštytojo parapijos klebonas vicedekanas kun. Antanas Matusevičius, kunigas Romualdas Vitkovskis, homiliją sakė Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ direktorius kun. Arvydas Liepa.

Po Šventų Mišių kanauninkas Donatas Jasulaitis, Šakių Šv. Jono Krikštytojo parapijos klebonas Antanas Matusevičius ir  šios parapijos „Carito“ skyriaus naujoji vadovė Vilija  Matulaitienė dėkojo Aurelijai Bublaitienei už ilgametę ir nuoširdžią tarnystę „Carite“ nuo pat pirmų organizacijos atsikūrimo metų nepriklausomoje Lietuvoje. Po buvusios parapijos „Carito“ skyriaus vedėjos Aurelijos Bublaitienės padėkos Dievui, pakvietusiam tarnauti mažutėliams, visi keliavome į parapijos namus, kur vyko posėdis ir naujos Šakių dekanato „Carito“ skyriaus vedėjos rinkimai.

Posėdžio pradžioje Vilkaviškio vyskupijos „Carito“ direktorius kun. Arvydas Liepa ir pavaduotoja Aušra Adomavičiūtė įteikė Aurelijai Bublaitienei padėkos raštą, Biblijos skaitinius kiekvienai dienai ir puokštę gėlių. Taip pat buvo aptarti adventinės akcijos „Gerumas mus vienija“ organizaciniai klausimai. Prasidėjus naujos dekanato vedėjos rinkimams, savanoriai pasiūlė Vilijos Matulaitienės kandidatūrą. Po balsavimo paaiškėjo, kad ji tampa nauja Šakių dekanato „Carito“ vedėja.

Pasibaigus oficialiai konferencijos daliai, kuriai vadovavo Šakių dekanas kun. Donatas Jasulaitis, visi susirinko prie bendro stalo pietauti, dalintis atsineštomis vaišėmis ir karitatyvinės tarnystės džiaugsmais bei rūpesčiais.

Vilkaviškio vyskupijos informacija

IMG_0791 IMG_0760 IMG_0770 IMG_0775 IMG_0787 IMG_0788