Socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems bendruomenėje teikimas

Atsiliepdamas į Jėzaus kvietimą tarnauti mažutėliams, Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ jau ne pirmi metai vykdo projektą „Socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems bendruomenėje teikimas “. Turėdami patirtį neįgaliųjų, senų ir pagyvenusių asmenų socialinės priežiūros namuose, socialinės slaugos namuose, asmeninio asistento paslaugų teikimo, užimtumo veiklų organizavime pagalbą suteikiame 51 neįgaliam asmeniui.

30-čiai neįgalių asmenų reikalinga asmeninio asistento pagalba, kurią teikdami palydime į bažnyčią, rajoninius ar respublikinius sveikatos priežiūros centrus, viešąsias įstaigas (bankus, savivaldybes), nuvežame į parduotuves apsipirkti. 21 asmuo aktyviai dalyvauja įvairiuose pagalbos centre „Rūpintojėlis“ organizuojamuose amatų būreliuose ir klubuose.

Kai kuriems projekto dalyviams sunku savimi pasirūpinti, pritapti juos supančioje aplinkoje. Per įvairias veiklas siekiame pagerinti asmenų gyvenimo kokybę, kad galėtų sėkmingai integruotis į visuomeninį gyvenimą.

Projekto dalyviai noriai padeda vieni kitiems, tai leidžia jiems jaustis reikalingais ir gyvenančiais bendruomenėje. Amatų būreliuose, kurie vykdomi kelis kartus per savaitę, lavinami žmonių meniniai, bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžiai. Labai mėgstamuose dekupažo užsiėmimuose pasigamintais darbeliais pagalbą gaunantys neįgalūs asmenys gali pasipuošti savo namus ir pradžiuginti artimuosius. Prieš didžiąsias metų šventes organizuojami renginiai, kurie padeda susikaupti dvasiškai ir ramiai laukti ateinančių švenčių.

Gavėnios metu kalbėjome apie didžiausią pasaulyje meilės įvykį – šv. Velykas, gaminome verbas, marginome kiaušinius, darėme velykines dekoracijas:

DSC00605 DSC00604